Hledat

úterý 28. září 2010

Chcete dělat podomního prodejce vysavačů?

Stavil se na navstevu prodejce protialergeních megavysavačů, osobně, intenzivní zážitek, nepříjemný.

Predstaveni to bylo peclive pripravene, ciste provedene, verim vsemu co rekl, a verim i tomu ze si za tim muze stat. Dobří obchodní zástupci jsou nedostatkové zboží na trhu práce.

Tahal sem z neho rozumy:

  • rikal ze ma 3 až 4 schuzky denne (3,5 x 20 pracovnich dni =70 schuzek za mesic) 
  • provize 12.5% ale nechtel je rict, nechme 10%  lip se to pocita a tusim MLM (36.000,- x 10% = 3.600,- minimalni vydelek za jeden prodej)
  • udajne proda na kazde 5te navsteve (70 shuzek/kazda 5ta = 14 porodeju mesicne *  3.600 = 50.000,-  měsíčě)

Ale kdo by chtěl za 50.000,- měsíčně, beztak superhrubeho, dělat takovouhle práci? 

Alergii muzete chytit v kazdem veku, a pro vase - kolik mu je? 10 měsíců...



Cela schuzka probihala behem predem pripraveneho scenare, ktery kdyz nad tim ted premyslim sice je uciny, legalni, ale neprijemne manipulativni. Obvzvlast ta cast kdy bordel z cca 9ti metru z pred prichodem prodejce neluxovaneho koberce lezi na hromadkach uprostred kuchyne a on se zepta jestli se toho chceme zbavit na trvalo. Misto aby po sobe uklidil, zacne luxovat sedacku a pak dela dalsi koncentrovany bordel. Citim intezivni nasrani z toho ze jestli se manzelka chytne tak to bude drahe. A z toho že ten bordel nechal na zemi docela dlouho, aby bylo videt kolik ho je, jak je ta jeho masinka paradni, a jak je pro miminko spatne jej nemit. Bylo - nemohl kvuli nemu behat po zemi, zacal brecet. Bordel zlikvidoval az tesne pred tim nez jsem se neudrzel a chtel sem sam vyluxovat!

Z 60.000,-  se dal nakonec poridit v nekompletni vybave za 36.000,- Nebo na splatky 1.300,- mesicne po dobu 3let. tak jsem si to zapamatoval, nejak mi tam litaji 300,- ale asi to byl obvykly priklad/pripad.


Citim ze vysavac za takovou hromadu penez je uplny nesmysl a nehorazne vyhazovani penez. Za tyden bych mohl delat stejne hromadky, teda nemohl, nenechavam si prach v suche podobe, ale vylivam ho do zachodu, ten prachovy mechanizmus jsem jeste netestoval. Musel bych ho jit vysypat do popelnice 4 patra dolu, umele vytvaret smiseny odpad, jit extra 4 patra nahoru tydne, pravidelne platit za sacky.

1 komentář:

  1. Ahoj Sine, no asi to "uplny nesmysl" nebude, když si to kupuje každá pátá navštívená domácnost a věřím, že mnozí z nich jsou naprosto spokojení a koupili by ho v příštím životě zas. Je to prostě relativní, tak nikoho nesuď a snad nebude nikdo soudit Tvé "vyhazování peněz".

    OdpovědětVymazat